Mit érdemes tudni a karikagyűrű kiválasztásakor?

Egy érdemtelenül elhanyagolt ékszer

 

Ha valaki felteszi a kérdést, hogy mi jut eszedbe az esküvőről, akkor minden bizonnyal az első helyen szerepel a ruha, a dekoráció, a vendégsereg és valahol a végén kullog a karikagyűrű. Pedig ez a fontos ékszer a nap főszereplője, hiszen nélküle nem lehetnétek házasok. A karikagyűrű már az ókor óta a szerelem, a hűség és az örökké tartó szövetség jelképe. A kör végtelensége mutatja meg az érzések törhetetlen voltát, így nem véletlen, hogy a mai napig a legkedveltebb ékszertípus.

 

Éppen azért, mert egy életen át fogjátok viselni, nagyon fontos, hogy olyat válasszatok, ami mindkettőtök ízlésének megfelel. A kiválasztás során ügyeljetek arra, hogy kompromisszumos megoldásra kerüljön sor, ne pedig csak az egyikőtök ízlése domináljon. Ha mindenki beleteszi a saját elképzelését, akkor szívesen fogtok ránézni és egy életen át viselni.

 

Milyen ma egy karikagyűrű?

 

Néhány évszázada a legnépszerűbb karikagyűrű alapanyag az arany, ami ma már nem kötelezően sárga, hanem lehet emellett fehér- vagy rózsaarany is. Ez a szín az ötvözőanyagtól függ, ami lehet nikkel, réz vagy épp palládium is. Ez utóbbi nem allergizál, így a lehető legjobb választás, bármilyen ékszerről is van szó. Míg korábban evidens volt az, hogy mindkét karikagyűrű egyforma, és nincs köztük különbség, addig mára már elég, ha csak főbb vonalaikban egyeznek meg, ezzel is jelezve az összetartozást, de azt is, hogy két különböző emberről van szó. 

 

Ma már teljesen elfogadott, hogy a karikagyűrű egyik vagy mindkét darabjába kő kerüljön, annak függvényében, hogy éppen mi az, ami nektek tetszik. Ha te oda vagy a csillogásért és a drágakövekért, akkor ne habozz, válassz olyan karikát, amiben ezt megkapod. Ha pedig a partnered is köves darabot szeretne, az is tökéletesen megoldható. Nézz körül az Ékszerpalotánál kapható karikagyűrűk között, ha igazán minőségi kínálatból szeretnél választani!

 

Ha idővel mégse jó már a méret, akkor ebben a webáruházban ingyenesen segítenek állítani rajta, valamint a bizonyos időközönként szükséges tisztítás is díjmentesen megoldható. Mivel rengeteg karikagyűrű közül válogathattok, így biztosan megtaláljátok azt, ami nektek a legjobban tetszik, sőt saját elképzelést is meg lehet valósítani, ha inkább az egyedi gyűrűre esküsztök.