Mióta megszállta a szentlélek, már nem ért egyet régi önmagával Tóth Gabi előadó

A mozzanat összecseng valamivel, amit Tóth Gabi korábban írt a blogjában. A 33 éves énekesnő úgy fogalmazott, hogy megtalált egy közösséget, illetve visszatalált egy közösséghez, ahol elfogadják: „nem ítélkeznek, nem aggatnak rám bélyegeket, egyszerűen csak engedik, hogy én Tóth Gabi legyek”. Minden jel arra mutat, hogy a magyar katolikus egyház tényleg elfogadta Tóth Gabit, ha őt hívják meg énekelni a pápa szentmiséje előtti koncertre, aztán egy elismerő oklevelet is adnak neki bő két héttel a koncert előtt.

 

Ugyanebben a blogbejegyzésében Tóth Gabi egyértelművé teszi, hogy tisztában van vele, hogy korábban nem olyan volt az életvitele, amire az ember a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus népviseletet hordó nagykövetétől számítana.

 

„Jöttek-mentek a ’barátok’, menedzserek, ’segítők’ az életemben, olyan volt a szívem, mint egy átjáróház. Mire megszerettem valakit, és elhittem neki, hogy én vagyok fontos számára, hogy nekem akar segíteni, kiderült, hogy valójában egy dolog érdekli velem kapcsolatban, és az a pénz. Mindenki formált rajtam kicsit, megpróbált a saját ízlésére faragni, ami ideig-óráig ment csak, mert abban a pillanatban, hogy például póthajat aggattak rám és habos-babos ruhákban fotóztak, bármennyire is mosolyogtam a képeken, az a Barbie baba nem én voltam, és ez rögtön lejött persze a közönségnek is” – fogalmaz Tóth Gabi. Ez némileg meglepő lehet azoknak, akik a kétezres évek közepéről nem annyira Barbie babaként, hanem inkább vadóc rockercsaj-szerepéből emlékeznek rá. Az alább kép 2009-ben készült az énekesnőről és akkori partneréről, Tóth Gabi 21 éves volt ekkor.

 

Tóth Gabi egy katolikus csúcsrendezvény arcaként ma már nyilván nem viselne forrónadrágot, hogy egy csapat félmeztelen férfi karjaiban pózoljon a színpadon, de annak idején ez is előfordult vele. Az alábbi kép a Freddie Mercury bohém rapszódiája című zenés darab bemutatóján készült szintén 2009-ben.

 

De igazán barbiebabás kép szintén akad ebből a korszakból. Tóth Gabi maga mondja, de anélkül is egyértelmű: igen messzire továbblépett már az ilyen melltartó nélkül viselt, fenékvillantós estélyiktől.

 

Miközben a héten Dér Heni kiállt Tóth Gabi mellett, Kajdi Csaba szerdán annak a gondolatnak adott hangot, hogy szerinte túl sok, túl drasztikus változáson ment át Tóth Gabi az utóbbi években. A médiaszemélyiség így fogalmazott: „egy pillangó fejlődése nem ilyen változatos, mint a Gabié”. Az biztos, hogy a magyar szórakoztatóiparban kevés ennyire látványos példa van arra, hogy valaki szinte egy teljesen új emberként kezd új életet.

 

Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a 2019 decemberében édesanyává vált énekesnőben ebben az évben még megvolt valami korábbi vadóc-provokatív énjéből, ahogy arra az énekesnő első stylistja, Lakatos Márk is rámutatott eheti interjújában, amit a 168-nak adott. Az alábbi kép 2019 márciusában készült az Inspiráló Nők Gálája nevű eseményen.

 

„Igen, vannak tetoválásaim, de ettől nem vagyok rossz ember. És igen, nincs érettségi bizonyítványom, de remélem, hogy a Jóisten látja, hogy a szívem tiszta és igyekszem úgy élni az életem, hogy az példa lehessen azoknak az embereknek, akik szintén keresik az útjukat. Rengeteget olvasok, képzem, fejlesztem magam, hiszek az élethosszig tartó tanulásban, még akkor is, ha nincs róla papírom” – írja Tóth Gabi fent már idézett blogbejegyzésében, ami a Család.hu című oldalon jelent meg.

 

(forrás: 168.hu)