Migránsszigetként definiálta a Szigetfesztivált Tarlós utódja

A Párbeszéd országgyűlési képviselője meggyőződéssel állítja, hogy ennek érdekében különített el a kormány hatszáz millió forintot, holott ekkora összegű felkészülés egy a kajak-kenu sportközpont megépítése miatt szükségtelen - lenne.

 

Úgy véli, megpróbálják elaltatni a figyelmet, mivel valószínű egy nagyobb ingatlanfejlesztés a területen. Az ingatlan területhasználati jogát a Marina Operátor Szolgáltató Kft. kapta meg, amely - szavai szerint - erősen Rogán Antal kabinetminiszter köreihez köthető.

 

A Párbeszéd társelnöke közölte: ő harmadik kerületi képviselőként azon lesz, hogy ezt megakadályozza s ennek érdekében azonnal aláírásgyűjtésbe is kezdett. Minderre az óbudai önkormányzat érdemben nem reagált, Bús Balázs fideszes polgármester csak annyit mondott, hogy nem akarnak „migránsszigetet”.

 

A kormányzati kommunikáció szerda délután azonnal megválaszolta a képviselőnő erős fenntartásait és közölték: a helyszínre világszínvonalú, Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémiát terveznek építeni 600 milliós beruházással.

 

Sőt: „Szabó Tímea nyilvánvaló rágalmazó hazugságai miatt jogi lépéseket fogunk tenni” - írta az EMMI- Sportért Felelős Államtitkársága.

 

Erős a kétely, hogy egy világörökségi helyszínként számon tartott területet egy relatíve kis költségvetésű s bármely más partszakaszon megvalósítható sportlétesítmény kedvéért arányos-e mentesíteni a nemzetközi kulturális védelem alól. Pláne, ha az árvízvédelmére nagyjából ugyanannyit költenének, mint amennyiből magát a beruházást tervezik.

 

(forrás: szabadhir.hu)