Miért fontos a páramentesítés beázás esetén?

Mit tehetünk beázás esetén?

 

Még elképzelni is rossz azt a helyzetet, amikor a nappaliban esik az eső, és a csillárról is csöpög a víz. Minden bútor elázik, a fabútorok és berendezési tárgyak tönkremennek. Az átázott fal néhány napon belül penészedni kezd, és azt veszük észre, hogy az egész falfelületen ott virítanak az apró sötétzöld penészpöttyök.

 

Ilyenkor nem elég a szellőztetés, hiszen ettől még nem fog kiszáradni a fal. A bajok fokozódását azonban el lehet kerülni páramentesítő berendezéssel. A Páramentesítő.hu háztartási és ipari páramentesítő készülékek széles választékát kínálja. A napi páramentesítési feladatok elvégzéséhez elegendő a háztartási párátlanító használata, ám egy beázás esetén nagy teljesítményű, ipari gépre van szükség.

 

A Trotec ipari páramentesítő gépek előnyei

 

  • -A Trotec ipari páramentesítők nagy teljesítményű kompresszorokkal vannak felszerelve, amelyek gyorsan csökkentik a levegő nedvességtartalmát. 

  • -Modern digitális vezérléssel és monitorozó rendszerrel működnek, amely segíti a hatékonyságot. A felhasználók könnyen be tudják állítani a kívánt páratartalmat és az egyéb paramétereket. 

  • -A gépek praktikusságát és nagy teljesítményét mutatja az is, hogy ipari környezetben, gyártócsarnokokban, raktárépületekben, műhelyekben alkalmazzák őket. 

  • -Ezek a berendezések gyakran rendelkeznek egyéb funkcióval is, például beépített légszűrő rendszerük segítségével képesek javítani a levegő minőségét is. Ez leginkább ott fontos, ahol a por és egyéb allergén anyagok fokozottan vannak jelen a levegőben.

  • -Az ipari környezetben a páramentesítő gépnek is strapabírónak kell lennie. A Trotec gépek ennek a követelménynek is megfelelnek, hiszen erős, tartós felépítéssel rendelkeznek.

  • -A fogantyúknak és a kerekeknek köszönhetően könnyen hordozhatóak, rugalmasan telepíthetőek, és áthelyezhetőek a szükséges területre.

  • -Napjainkban az energiahatékonyság is fontos szempont, ennek felel meg a Trotec gépek energiahatékony üzemmódja, hiszen időzíthető a berendezés működése, illetve automata kikapcsolásra képes a beállított értékek elérése esetén.

 

A páramentesítők bérelhetőek is

 

Egy beázás esetén általában rövid időszakra van szükségünk az ipari páramentesítőre. Ilyenkor nem feltétlenül kell megvásárolni ezeket a készülékeket, hiszen arra is van lehetőség, hogy bizonyos időszakra bérbe vegyük őket. Később pedig egy kisebb teljesítményű, háztartási páramentesítő készülék üzemeltetésével is meg tudjuk oldani a napi páramentesítési feladatokat.

 

A páramentestéssel tehát segíthetjük a beázott fal kiszáradását, megakadályozva ezzel az egészségre káros, penészedési folyamatot.