Miért éppen Ákos?

A kormány iránt elkötelezett, 2012-ben Kossuth díjjal megjutalmazott zenész a köztelevízió híradójában harangozta be, hogy augusztus 20-án ingyenes koncertet ad Budapesten.

 

Ha ironikusak lennénk - amik természetesen nem vagyunk -, akkor a fenti sorokat úgy is fogalmazhatnánk: a nemzeti díjas nemzeti zenész a nemzet televíziójában jelentette be, hogy nemzeti koncertet ad a nemzeti ünnepen. Ingyen, természetesen, hogy az egész nemzet élvezhesse, vagy legalábbis aki a helyszínre látogat a nemzet estéjén.

 

Egyik kérdés az, hogy mért éppen Ákos? Mért kell, hogy augusztus 20-án egy egyértelműen fideszes elkötelezettségű előadóművész koncertezzen Budapesten? A másik kérdés ehhez kapcsolódóan: mi az, hogy ingyen? Ákos már 2007-ben is 6 millió forintért volt kibérelhető egy koncert erejéig, ez nyilvánvalóan azóta sem lett kevesebb, és akkor még nem is beszéltünk a tiszteletdíjon kívül felmerülő egyéb költségekről.  Tehát ezt az egész ingyenes bulit az adófizetők fogják ismét megfizetni, szóval kedves honfitársaim, megleptük magunkat egy koncerttel. Az, hogy esetleg nem kedveljük az énekest, vagy netán eszünk ágában sem volt Budára indulni augusztus 20-án, az egy teljesen mellékes dolog. Van és kész. 

 

-naan-