Mészáros Lőrinc elárulta a titkot a jótékonykodós akadémiáján: sikeres, na, nem tehet róla

A Vál-völgy fiataljainak felsőfokú tanulmányait már negyedik éve támogatja a Mészáros Alapítvány, az elmúlt tanévben pedig összesen 117 millió forintot juttatott 244 hallgatónak. Szokás, hogy minden év végén konferenciát is szervez az alapítvány ezeknek a főiskolásoknak, egyetemistáknak, olyan viszont most először történt, hogy a családfő, Mészáros Lőrinc is beszédet mondott. Az ország gyorsan gazdagodó milliárdosa Mészárosné Kelemen Beatrix felszólalása után a sikerről osztott meg magvas gondolatokat - ezeket a Pesti Srácok videóra is felvette.

 

A legfontosabb üzenetet Mészáros rögtön a beszéd elején átadta, idézi a hvg.hu:

 

„Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj, azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka. Már a tanulás is munka, nem is kicsi. De a tanulással el tudjátok azt érni, hogy sikeresek legyetek. Persze, ahhoz még nagyon sok utat meg kell tennetek, és nem lesz egyszerű, azért előre mondom. Lesznek akadályok, lesznek sikertelenségek, lesznek sikerek, kisebb-nagyobb sikerek, de az igazi az, amikor eléritek a legnagyobb sikert az életetekben.”

 

Aztán többek között a bátorságról is szót ejtett. "Valaki egyáltalán a bátortalansága miatt nem tud az életbe sikert elérni. Úgyhogy ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek." Hozzátette, hogy bizony időnként nem elég a bátorság.

 

Hogy mi kell még a sikerhez, azt Mészáros Lőrinc nagyon jól tudja: például vakmerőség - fogalmazott. "Szerencsésnek is kell lenni, illetve hát az nem rossz, ha az embernek van olyan társa, akivel ezeket az akadályokat közösen tudják venni. Illetve tudnak olyan gyerekeket nevelni, akik szintén lehetnek esetleg olyan sikeresek, mint ők."

 

Elmondta, hogy az életről általában is van véleménye. "Az életről sok mindent gondolok én jómagam is. Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok, persze, azért sokat kell tenni, hogy sikeres legyen az ember, és nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek".

 

(a kép nem az akadémiáján, hanem a lazulós jachtján készült)