Mészáros közelébe került, egy év alatt tönkrement a népszerű pesti étterem

A Sas utcában, az Erzsébet tér és a Bazilika között megnyílt BABA Budapest igazán pozitív visszhangot keltett, és az ott dolgozók szerint is jó csapat jött össze. Nyitás után egy évvel azonban a cég felszámolás alá került, a dolgozók pedig egyelőre hiába várják a fizetésüket – írja a 24.hu.

 

A lapnak az étteremben szakácsként dolgozó Poszler András azt mondta, tavasszal már csúsztak a fizetések, június 27-én este pedig kaptak egy Messenger-üzenetet, hogy másnap már nem kell bemenniük dolgozni. Azóta nem nyitott ki a hely. A szakács a lapnak azt mondta, tucatnál is több egykori dolgozójának tartozik a cég, fejenként sokszázezer forinttal.

 

Horváth Gergő, a cég egyik kisebbségi tulajdonosa, ügyvezetője a 24.hu-nak a háborúval, az élelmiszer-inflációval, a havi kétmilliós villanyszámlával és a kevés vendéggel magyarázta a kialakult helyzetet.

 

Mint mondta, az sem segített, a felettük lévő önkormányzati óvodát elkezdték felújítani, így a teraszuk működése ellehetetlenült. „Elég sok olyan körülmény közrejátszott, melyek közül egy is megnehezíti egy hely működését, nekünk jóval több jött össze. Nem volt tovább lehetőségünk a veszteségesen működtetni az éttermet” – magyarázta az ügyvezető, aki szerint „olyan nincs, hogy a dolgozók nem kapják meg a pénzüket, a felszámoló szerint ez nem fog sokáig tartani”.

 

Horváth Gergőn, aki befektetője és ügyvezetője volt a cégnek, a céghálóban szerepel még a 24hu szerint Szikszai Csaba, aki a cég többségi tulajdonosa volt, illetve Mészáros Lőrinc egyik emberének, Sántha Gergelynek a cége, a Hajrá Magyarok Sport és Gasztro Zrt. – a céget néhány hónappal azután hoztak létre, hogy a diósgyőri futballklub Mészáros Lőrinc közelébe került.