Mennyit adhat hozzá a bottartó fej a horgászat sikeréhez?

A helyzet az, hogy a speciális horgász kiegészítőben sokkal nagyobb potenciál rejlik, mint azt a horgásztársak többsége gondolná. Pontosan emiatt gondoltuk szükségesnek, hogy külön bejegyzésben fedjük fel ezeket a tényezőket. Máris belevágunk a részletek ismertetésébe.

 

Kezdjük a bottartó fej hasznának részletezésével

 

A hasznosítás elsősorban a békéshalas horgász módszereknél jellemző. Lényege, hogy a bevetett felszerelés kulcsfontosságú elemének számító horgászbot stabil, könnyen elérhető pozícióban legyen.

 

A Damil.hu webáruház bottartó fej kategóriájában elérhető modellek az állványok, illetve bottartók rendkívül hasznos kiegészítői. Ugyanis maga a horgászbot közvetlenül ebbe a V-alakú szerkezetbe ágyazódik be, miközben kapásra várunk.

 

Az eszköz szerepe sokoldalú. Egyrészt védi a bottestet a mechanikai sérülésektől. Másrészt megakadályozza, hogy egy-egy hirtelen kapásnál a felszerelés a vízben kössön ki. Harmadrészt ideális pozíciót is biztosít ahhoz, hogy mihamarabb bevághassunk.

 

Milyen típusok beszerzésében gondolkodjunk?

 

Először is tudni kell, hogy léteznek speciálisan első, illetve hátsó változatok. Előbbiek főként a horgászbot elülső harmadát tartják, míg utóbbiak a markolat környékén adnak kellő stabilitást a várakozás ideje alatt.

 

Manapság rendkívül kedvező helyzetben vagyunk, hiszen a preferált módszerhez és technikához mérten elképesztően sokféle kialakítás érhető el. Vannak verseny, speciális feeder, hagyományos V-alakú, vagy akár állítható változatok is.

 

Sőt, nem csak maga a típus és a kialakítás biztosít választási lehetőséget. Ezenfelül a színek és a design terén is elképesztően kedvező a paletta. Ami óriási előny, hiszen ezáltal könnyen a tetszésünk szerint tudjuk alakítani a beszerzést.

 

Néhány hasznos támpont a tudatos kiválasztáshoz

 

A legjobb megközelítés abból kiindulni, ahogy az általunk kedvelt horgászmódszer rendszerint kinéz. Nem mindegy, hogy a pörgős pecákat szeretjük egy bottal, vagy a kivárós horgászat áll hozzánk közelebb, kettő vagy három felszereléssel.

 

Úgy kell választani, hogy a bottartó fejre egyrészt pillanatok alatt le tudjuk tenni bedobás után a botot, de bevágásnál se veszítsünk értékes időt az eszköz nem megfelelő kivitele miatt. A kettőnek együttesen kell teljesülnie.

 

Természetesen az is egy lehetőség, hogy többféle változatban gondolkodunk inkább. Ennek megfelelően plusz variációs lehetőséget biztosíthatunk magunknak, amennyiben a körülmények azt kívánják meg.