Megvalósul az orwelli rémálom: Bekamerázhat a hálószobákba a kormány

A Fly By Sense Kft. a Kossuth tér és Bajcsy-Zsilinszky út közötti utcákban a házak faliújságjára kitett hirdetményben tudatta a lakókkal, hogy az ingatlanok a Magyarország kiemelt nemzeti emlékhelye, az Országház környezetében lévő településképi szempontból kiemelt jelentőségű, településkép-védelem alatt álló területnek minősülnek.

 

Az Országgyűlés Hivatala ezért indította állapotfelmérést, és készíttet a kijelölt háztömbök homlokzatáról légi felvételeket. Arra felhívták a lakók figyelmét, hogy a következő hetekben húzzák be a függönyöket, ha nem akarják, hogy a drón belásson a lakásba.

 

A fotózás közérdekből történik, ugyanakkor a személyes adatokat mindenképpen el kell homályosítani - mondta el a Klubrádiónak a Nemzeti Információszabadság Hatóságának elnöke. Péterfalvi Attila úgy véli, hogy a hetekre történő függönybehúzásnál pontosabban kellene megjelölni.

 

Hozzátette, a képek nem kerülnek nyilvánosságra, valamint az érintettekkel közölni kell, milyen módon tekinthetik meg a felvételeket.

 

(forrás: Klubrádió)