Megtört a dackorszak: Az Együtt két körzetben visszalépett a DK jelöltjei javára

A Demokratikus Koalíció 60 körzetben, vagyis a 106 választókerület több, mint felében léptette vissza a jelöltjeit más pártok, vagy civil jelöltek javára. Az MSZP 48 körzetben, az Együtt 8 körzetben lépett eddig vissza. Az LMP sehol nem léptette vissza a jelöltjeit.

 

A kormányváltó polgárok igénye jogos: minél több körzetben jöjjön létre demokratikus ellenzéki együttműködés a Fidesz legyőzése érdekében. „Mivel a DK léptette vissza eddig a legtöbb körzetben a saját jelöltjét, ezért jól látható: rajtunk nem fog múlni a kormányváltás, a DK-nak a Fidesz legyőzése és nem a saját pártérdeke az első. Az LMP viszont sehol nem léptette vissza a jelöltjeit” – jegyezte meg közleményében a párt.

 

Az Együtt elnöke, Juhász Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, bízik benne, hogy a következő hetekben más pártok is követik példájukat, és a tettek mezejére lépnek. Az Orbán-rezsim legyőzése érdekében ugyanis minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltnek kell indulnia. Hozzátette, szeretnék, ha a demokratikus ellenzék támogatná az Együtt győzni képes jelöltjeit, köztük Szabó Szabolcsot, Berkecz Balázst, Baranyi Krisztinát és Vajda Zoltánt.