Megtagadja az ételt – pszichiátriára szállítják a Teréz körúti robbantót

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi éhségsztrájkba kezdett a börtönben, mert úgy gondolja, hogy erős gyógyszereket kevernek az ételébe. A Bors úgy értesült: a fiatalember öt napon át semmit nem evett, ezért elszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

 

„Laci rossz állapotba került, éhségsztrájkot kezdett, legyengült, ezért öt nap után elvitték a Venyige utcai börtönből. Nekem azt mondta, hogy miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. És most megint vegyszereket kap az intézetben” – mesélte a lapnak P. László édesapja.

 

Az apa másfél éve kéri, hogy végezzenek el a fián toxikológiai vizsgálatokat, mert úgy gondolja, hogy erős gyógyszereket kapott a börtönben, és ezeknek a hatása miatt viselkedett furcsán például a tárgyalásokon.

 

P. László védelmét másfél évvel ezelőtti letartóztatása óta ötödik védőként Jován László vette át. A jogász azt kérte a bírótól, hogy felkészülési időként két hónapot biztosítson neki, mivel tizennyolc¬ezer oldalnyi nyomozati, illetve peranyagból kell felkészülnie. Az apa bízik abban, hogy bebizonyosodik fia ártatlansága.

 

Mint ismert: a 24 éves férfit azzal vádolják, hogy házilag készített bombát robbantott 2016 szeptemberében a Teréz körúton, a detonáció során három ember, köztük két rendőr súlyosan megsérült. A Fővárosi Törvényszék várhatóan kora ősszel hirdet ítéletet a Teréz körúti robbantás büntetőperében.