Megkezdték a titokzatos robbanótest kiemelését a Dunából – teljes a káosz

Hajnali négy órától korlátozták a hajóforgalmat a Dunán, és már elrendelték a teljes zárlatot is – közölte a köztévé tudósítója. Hozzátette, Buda jelentős részén korlátozások léptek életbe a Szabadság-hídtól egészen a Lánchídig több útszakaszt lezártak, amely érinti a rakpartokat, és a Hegyalja út és a Krisztina körút egyes részeit is.

 

Felhívta a figyelmet: ennek következtében torlódásokra kell számítani Budán, azonban igaz ez a pesti oldalra is, hiszen az alsó rakpart egyes szakaszaira itt sem lehet átmenetileg ráhajtani. Arról is beszélt, hogy elsőként a Döbrentei téren élők hagyták az otthonaikat, és a Rudas Fürdőben sem maradhatott senki.

 

A bomba kiemelését délelőtt tíz órakor kezték meg. A tudósító elmondása alapján nem könnyű a tűzszerészek és a búvárok dolga, ugyanis a bomba rendkívül mélyen van a Dunában, és elképzelhető, hogy a szakembereknek több mint 15 méter mélyre kell merülniük, hogy a felszínre hozhassák a szerkezetet.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy a 19-es villamos nem közlekedik a Clark Ádám tér és a Rudas Gyógyfürdő között. A 41-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Margit híd, budai hídfő között terelve, a BAH-csomópont és a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

 

A rendőrség korábbi közlése szerint a Dunában talált bomba kiemelése miatt várhatóan csütörtök délelőtt 10 órától lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban. A robbanótestet az Erzsébet híd budai hídfője közelében, a meder alján találták. A kiemelés miatt átmenetileg lezárják az Erzsébet hidat, továbbá az I., az V. és a XI. kerületet érintően több rakpartot, útszakaszt, több épületet kiürítenek.