Megindult „A” Sziget: A szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után nem a hollandok lesznek a legtöbben, 15 ezren, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. Összesen hatszáz program közül lehet választani - mondta el Kádár Tamás főszervező a keddi sajtóbejáráson.

   

Hozzátette: a 120 ezer külföldivel a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye.

 

A holnapi nap egyik szenzációja lesz a világ legismertebb „láthatatlan zenekara”. A Gorillaz nemrégiben új lemezzel jelentkezett, The Now Now címmel. Damon Albarn most sem fukarkodott a stílusparádéval, de ami biztos összekötő kapocs, a könnyed lötyögős denszelésre motiváló ritmusok.

 

 

A közeli kerületek lakóira is gondolnak megértésüket és türelmüket kérve erre a pár napra: akit zavarna a zaj, hangosnak tartja a zenét, éjjel-nappal hívhatja a 06-1-920-0676-os bejelentővonalat.

 

A fesztivál alatt a szervezők folyamatosan mérik a zajterhelést és igyekeznek azonnal korrigálni, ha a határ fölé emelkedne a zajszint. 23 óra után megszűnnek a szabadtéri helyszínek programjai, ezután csak zajcsillapított sátrakban lesznek programok.

 

Hanglimiter rendszert is alkalmaznak, ami nem engedi a beállított érték fölé emelni a hangerőt, illetve a távolból is lehetővé teszi a hangerő csökkentését.

 

Jegyvásárlás kényelmesen interneten keresztül ide kattintva.