Meghalt egy férfi a TEK intézkedése közben

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály eljárásában a gyanúsított elfogását a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége szerda reggel 6 órakor kezdte meg. A TEK felkérésére azért került sor, mert okkal volt feltételezhető, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezik.

 

A gyanúsított az intézkedés közben eszméletét vesztette. A TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte ellátását, majd újraélesztését. A gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette.

 

A nyomozó főügyészég ügyésze a rendőrség értesítése alapján megjelent a rendkívüli haláleset kivizsgálása miatt folytatott közigazgatási eljárás keretében megtartott szemlén és személyesen vizsgálódott az ügyben.

 

Az eljárás eddigi adatai alapján az ügyészség azt állapította meg, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt.

 

A rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná - közölte az ügyészség.

 

(kép: illusztráció)