Még a fideszes államtitkár is megdöbbent a köztévé riporterén, amit Karácsony Gergellyel produkált

Karácsony Gergely Facebook posztban írt a furcsa interjúról, amelyben kifejti, hogy régi álma teljesült ugyan azzal, hogy egy év után ma meghívást kapott a 110 milliárdnyi közpénzből működő állami propagandacsatorna műsorába. Majd azzal folytatta, hogy le lett kapva a tíz körméről. Megemlíti a biciklis kérdéseket és a többit is. Majd azzal zárja, hogy:

 

„Ezzel együtt is örülök, hogy elmentem a stúdióba, hiszen néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról és megoszthattam velük csalódottságomat azzal kapcsolatban, hogy a kormány nem akar további szerepet vállalni közös nemzeti szimbólumunk megmentésében.”

 

Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár szerdán Twitteren értékelte a tegnapi interjút:

 

„Jó hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjúja – több ellenzéki, kevesebb Fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.”