Mától egy pár(t) Hadházy és Márki-Zay

Ami tény: tegnap hirdették meg az új ellenzék létrejöttét a Mindenki Magyarországa Mozgalom (mely nevet máris összetévesztünk a Mi Hazánk Mozgalommal) „zászlóbontásával” és a galamblelkű Hadházy Ákos, a harcos vásárhelyi ragadozó Márki-Zay Péter és a KDNP-ből kikeresztelkedett Lukácsi Katalin emblematikusnak vélt arcával.

 

Céljuk főként a vidék Magyarországának összefogása, üzenték a budapesti alakuló gyűlésen, mivel az elmúlt 30 évünket egyszerűen ellopták – állította Hadházy, akivel egyetértve Márki-Zay közölte, hogy vissza kell szerezni a nemzet fogalmát is.

 

Megtudhattuk, hogy minden önkormányzatra számítanak és az ország összes településen jelen vannak – hogy ez pontosan mit jelent, mint jelenlét, azt egyelőre nem definiálták, mármint politikailag.

 

Ezt mintha a Momentum is állította volna anno, aztán mi lett vele (tényleg – mi lett vele...?), de legyen sikeres a vidék „felkarolása”, bármit is jelentsen e szándék.

 

Bár deklarációjuk szerint új arcokat és új neveket gyűjtenek, akik jelenleg a partvonalukon fociznak: Kész Zoltán, Elek István, Mellár Tamás, Magyar György – nem éppen új nevek a szakmában, de amerre eddig rúgták a bőrt, azok a csapatok igen gyorsan szétszéledtek.

 

Az alakuló demonstráción természetesen szép számban megjelent a konkurencia is – jeles ellenzéki képviselők voltak kíváncsiak, hogy milyen kaliberre kell számítaniuk az egyelőre hangzatosan felemás szerveződéssel kapcsolatban. Megnyugodhatnak – egyelőre még nem kell importálni a menekülő kormánytagok magánrepülőihez a kerozint.

 

(forrás: szabadhir.hu)