Másfél hónap alatt nemzeti színűre kell festeni az óvodásokat

Szabó Zsuzsanna szerint a nemzeti identitás értékrendje eddig is benne volt a működésben, vagyis a magyarság életét feldolgozó mesék, versek, népi hagyományok felelevenítése, rigmusok tanulása eddig is szerepelt a foglalkozásokon – nyilatkozta az ATV műsorában.

 

A nemzeti ünnepek lényegét életkoruknak megfelelően eddig is elmagyarázták a gyerekeknek, ezért nem értik most, miért s hogyan is kellene ezt szabályozni.

 

Ráadásul az egész elképzelés egy nagy homályos katyvasz, mivel a kormányrendelet nem tartalmaz végrehajtási utasítást, az óvodavezetők kapnak majd iránymutatást valahonnan.

 

Arra a kérdésre, hogy ha ennyire nem egyeztetnek velük, akkor mi értelme a munkájuknak, a szakszervezeti elnök úgy reagált, hogy tulajdonképpen a szakszervezet feladata hidat képezni a törvényalkotók és a végrehajtók között.

 

Azt nem tudta megmondani, várható- e sztrájk a következő tanévben, hiszen a kollégák nagy része csak a szabadságuk után fog szembesülni a kérdéssel, minderre esetleg szeptemberben tud választ adni.