Máris teltházgyanús a holnapi Sziget Fesztivál nyitónapja

Augusztus 7-én, az Ed Sheeran koncertjére teltház várható, , ezért a szervezők arra kérik a látogatókat, hogy jóval a koncert előtt érkezzenek meg, hogy a „check-in” és a további biztonsági intézkedések miatti sorbanállást elkerüljék. A jegyeket érdemes előre, kedd estig a helyszínen beváltani, ezzel is meggyorsítva a bejutást.

 

„Több szempontból is kimagasló az idei Sziget Nagyszínpadának felhozatala” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „Egyrészt a korábban elindított növekedési stratégiát követve a tavalyihoz képest még tovább növeltük a fő fellépőkre szánt összeget, ennek köszönhetően a hét fesztiválnapra kilenc headliner kategóriás előadót/zenekart sikerült elhoznunk, akik közül három fellépő díja is meghaladja az eddigi „csúcstartóét” – részletezte a főszervező.

 

Az idei év egyik újdonsága, hogy a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Europe Stage, presented by ibis egy nemzetközi tehetségkutató döntőjének ad otthont. Az ibis új zenei programja, az ibis Music, egy teljesen új élményt nyújt és fokozott társadalmi interakciót biztosít a helyi közösséggel.

 

Ez a 360 fokos aktiváció egy verseny, ami 44 intim mini koncertből áll, 17 ország ibis szállodáiban. A 2019-es Szigeten pedig 9 feltörekvő előadó koncertezik majd, és közülük kerül ki a végső győztes akit az ibis Music zeneipari szakértőkből álló zsűrije választ majd ki.