Maradt még, de már nincs több gerinces újságíró az Origónál

A vállalhatatlan cikket Bordács Bálint írta, aki a Fidelitastól igazolt át az utóbbi két év alatt kormánypártivá alakított portálhoz.

 

„Itt a vége. Több mint 14 éve vezetem az Origo Filmklub rovatot, ez idő alatt nem került ki egyetlen olyan cikk se, ami ne ment volna át a kezemen, és nem hoztunk le egyetlen olyan mondatot sem, amit ne vállalnék. Tegnap este a tudtomon kívül kikerült a rovatba egy Kóla, popcorn és migránspropaganda című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállalom, és ezért nem akarom tovább folytatni a munkát az Origónál” – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Varga Ferenc rovatvezető.

 

Varga emlékeztet rá, a filmklub és az Origo is többet jelentett neki, mint egy munka és egy munkahely: a cégnél ismerte meg a feleségét, a rovat minőségét pedig akkor is garantálni tudta, amikor már a térdét, a térdüket nyaldosta a mocsok, és az ismerősei is idegenkedve kérdezték, mit keres még ott.

 

A rovatvezetővel együtt távozott a teljes filmklubrovat: bejelentette felmondását Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter és Soós Tamás is.

 

A "Kóla, popcorn és migránspropaganda" című cikket azóta eltüntette a portál, de az interneten megtalálható.

 

(kép: 168ora.hu)