„Magyarok generációja hagyja el Orbán szélsőjobboldali uralmát” – írja egy amerikai lap

A „Magyarok generációja hagyja el Orbán szélsőjobboldali uralmát” című cikkben egy 25 éves egyetemista például arról beszél, hogy kortársaival együtt szereti a hazáját, sok mindenre büszkék magyarként, de nem maradt sok választásuk, el kell hagyniuk az országot – idézi a lapot a HVG.

 

A HuffPost megemlíti, a kivándorlás mellett komoly probléma, hogy 2050-re 15 százalékkal csökkenhet a népesség.

 

Szó esik a honi zsidóságról is: becslések szerint 35 ezer és 120 ezer közé tehető a számuk, Schönberger Ádám, a Marom zsidó közösség vezetője azt mondja, senki sem akar egy olyan országban élni, ami tele van gyűlölettel.

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő az antiszemitizmus vádjára csak annyit mondott, az csak a liberálisok utolsó vádja a kormány ellen./.../

 

A valójában komoly probléma az agyelszívás. Erről Orbán Viktor is beszélt nemrég a Szakma Sztár pályaválasztón, amikor azt mondta, „Európa ma úgy van összerakva, úgy van megalkotva, hogy szerencsésebb múltú és gazdagabb országok el tudják szívni más nemzetek szakképzett fiataljait”. Az amerikai lapnak Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója kijelentette: a magasan képzett és tehetséges emberek elhagyják az országot.