Ma délutántól választási célegyenes: Tülekednek a kispártok

Közülük a Fidesz-KDNP-nek a maximális 106, a Jobbiknak 89, az LMP-nek 74, az MSZP-Párbeszédnek 57, a DK-nak 46 jelöltje van. Versenyt futnak az idővel a kisebb pártok. A Momentum Mozgalomnak 25, a Magyar Munkáspártnak 23, a Szegény Emberek Magyarországért Pártnak 21, az Együttnek, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak és a Magyarországi Cigánypártnak 20-20, az Összefogás Pártnak 19 nyilvántartásba vett jelöltje van.

 

Országos listát az a jelölőszervezet állíthat, amely 9 megyében és a fővárosban összesen legalább 27 egyéni választókerületben jelöltet tudott állítani. Alig 2 napja maradt az áprilisi választáson induló jelölteknek, hogy összegyűjtsenek legalább 500 érvényes támogatást.

 

A korábban felvett ajánlóíveket legkésőbb hétfőn vissza kell vinniük a választási irodákba, különben ívenként tízezer forint bírságot szabnak ki rájuk. Négy évvel ezelőtt mintegy 38 ezer ajánlóívet nem vittek vissza, ezért az egyéni választókerületi választási bizottságok összesen több mint 1,9 milliárd forint büntetést szabtak ki, igaz ebből alig négymillió forintot fizettek be a pártok.