Letiltották Szél Bernadettet a Corvinus Egyetem előadásáról

"A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet vendégül látja Szél Bernadett országgyűlési képviselőt, a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltjét, aki megosztja velünk az LMP szakpolitikai vízióit, elképzeléseit: az előadás érinteni fogja mind az egészségügy, az oktatás, a gazdaság-, illetve az ökopolitika témáját."

 

Így hirdették a Facebookon Szél Bernadett november 21-ére tervezett előadását, amelyet a Corvinus Egyetemen tartott volna. Azért csak volna, mert az egyetem vezetése közölte a diákszervezettel, hogy nem engedélyezi az eseményt - értesült az Index.

 

Budapesti Corvinus Egyetem kommunikációs igazgatósága azzal magyarázta a lépésüket, hogy az egyetem "elkötelezett az egyetemi autonómia, a véleménynyilvánítás szabadsága és a párbeszéd értékei mellett". Ezért "eddig, úgy ezentúl is" otthont ad a tudományos és szakpolitikai vitáknak, a vélemények sokszínűségét megmutató eszmecseréknek. Szél Bernadett előadása azonban szerintük nem ilyen.

 

Tarlós István 2015-ben megtartott előadása meg nem számított politikai megnyilvánulásnak, sem Lánczi András, a Fidesz házi közvéleménykutató propagandaműhelyeként számon tartott Nézőpont Intézet volt vezetőjének a rektori kinevezése.