Lendvai Ildikót képenhazudta a Magyar Nemzet nevű termék

Mindezt abból értesülte jól a MN, hogy „akár erre is utalhatott Lendvai Ildikó, amikor hétfőn reggel az ATV-ben azt mondta, nagyobb változásnak látja szükségét annál, mint hogy ki mond le, ki nem mond le, szerinte ugyanis az egész ellenzéki struktúrát és politikai kereteket érdemes végiggondolni.”

 

A gátlástalan szarkavarást maga Lendvai Ildikó cáfolta ma délelőtt a Klubrádió kérdésére:

 

„Mindez jellemző a kormánysajtó módszereire./.../ Mi a céljuk...? Az, hogy az amúgy is egy nehéz helyzetben lévő baloldalon s az MSZP hétvégi kongresszusán még ezen is jól összevitatkozzunk. S hogy mi az igazság...? Két napja felhívott a Magyar Nemzet egyik újságírója mondván, hogy rengeteg értesülése van arról, hogy a választmányra készül egy előterjesztés az (MSZP-DK) egyesülésről. Mondtam, hogy nem készül. De pedig ő úgy hallotta, hogy én is benne vagyok. Nem, nem vagyok benne, válaszoltam, nincs ilyen s nem is kívánok minderről a továbbiakban nyilatkozni.

 

Ehhez képest másnap megjelent egy cikk, hogy Kovács László és Lendvai Ildikó akar egy ilyen előterjesztést a választmányban – bár egyikőnk sincs funkcióban.  Hiába hivatkoznak a hvg.hu-n megjelent cikkemre, abban egy árva büdös szó sincs minderről.

 

A valóság viszont az, hogy ez a széttöredezett állapota az ellenzéknek a mai struktúrájában nem  tartható, nem nyerőképes./.../ Tehát valamit ezzel a szerkezettel kapcsolatban át kell gondolnunk. De ez az átrendeződés nem azzal oldódik meg, hogy két párt összeolvad./.../ Az MSZP-nek most egyébként sem az a dolga, hogy ilyesmit kezdeményezzen – először hozza rendbe magát, gyógyuljon meg.”

 

(forrás: szabadhir.hu)