Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt

 

Vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett”.

 

Az UKK ügyvezetője a cég honlapja szerint az a Belán Beatrix, aki egyben az MSZP Újpesti - Káposztásmegyeri Szervezetének elnöke is. A korábbi önkormányzati képviselő vállalta a felelősséget egy általuk szervezett táborban történtek miatt – írja a Népszava.

 

Azt, hogy pontosan mi történt, egyelőre nem lehet tudni, csak annyit, hogy a kerület vezetői az általuk ismert információkat és dokumentumokat eljuttatták az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbították az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére.

 

A tábort szervező cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről és egyben meg is szünteti a párttagságát, amit az MSZP vezetősége elfogadott – áll a szocialisták által kiadott közleményben.

 

Hozzátették azt is, hogy a történteket a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.