Lemondatná a józsefvárosi Fidesz az ex-DK-s momentumos képviselőt

 A Fidesz-KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot, képviselői tisztségéről pedig azonnali hatállyal mondjon le! Pikó András polgármestertől pedig azt várjuk, hogy határolódjon el politikai szövetségese, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz kijelentésétől, és szólítsa fel lemondásra!" - írta keddi közleményében a kerületi Fidesz-szervezet egyúttal Pikó Andrást polgármestert is megfenyegetve, hogy amennyiben ezt nem teszi meg, akkor „egyértelmű jelét adja annak, hogy egyetért baloldali képviselőtársa gondolataival.”

 

Az origo.hu fogalmazása szerint a „radikális baloldali politikus” csalódottságában arról írt, hogy a kormány leváltásához nem elegendőek a békés megoldások.

 

„Meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon..." - idézik az egyik anonim kommentelőt, amire a Momentum kerületi önkormányzati képviselője azt írta, hogy "na, ez legalább egy alternatíva". Ezt egy másik ismeretlen hozzászóló számon kérte rajta, amire Szarvas feltette a kérdést: "a kimenni skandálni, hazamennihez képest? Miért, nem az?"