Legyen ott minden ünnepkör könyve a polcokon!

A gyermekek a világot a szüleiknek köszönhetően ismerik meg, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy nem mindent lehet sajnos első kézből, azaz saját bőrön megtapasztalni, akad, amikor csak a könyvek lapjain visszaköszönő szereplők és történetek nyújtanak ebben segítséget. Mai írásunkban a következő nagyobb ünnepünkhöz kapcsolódó műveket vesszük górcső alá.

 

Segítsünk felkészülni!

 

A különböző ünnepi előkészületek nem szabad, hogy csak arra szorítkozzanak, hogy minden ételt és minden ajándékot megveszünk. Mindenképpen érdemes lelassulni, és a Mai-Könyv.hu kínálatában kapható húsvéti könyveket elővéve készülni a húsvétra és a közelgő tavaszra is!

 

Persze nem ugyanazokat a könyveket kapja minden korosztály. Mutatjuk, hogyan érdemes szelektálni!

 

  • -A kézműveskedni szerető totyogók és ovisok imádják a kifestőket, a húsvét közeledtével előkerülhetnek a nyuszis-tojásos-csibés változatok!

  • -Nagycsoportos gyerekek már komolyabb foglalkoztatóknak örülnek, de hogy ne csak számolni kelljen, érdemes inkább a játékos változatokat beszerezni.

  • -A legkisebbek sem maradhatnak ki a jóból, így a keménylapos lapozók, leporellók lesznek számukra az ideális olvasmányok.

  • -A Disney-mesék rajongói sem maradhatnak ki a húsvéti könyvvadászatból, számukra is készül a webáruház.

 

Láthatjuk tehát, bőven akad választék, lesz honnan megtanulni a locsolóverseket is!

 

A felnőttek sem maradhatnak ki!

 

Persze hol van az megírva, hogy csak a gyermekek olvashatnak tematikusan? A felnőttek sem maradhatnak ki a szórásból, annál is inkább, mert ha valamikor szükségük van a kikapcsolódásra, a nyugalomra, akkor az az ünnepi készülődés táján van.

 

A húsvét nem éppen a felnőtt könyvek meghatározó eleme, de azért a szemfüles olvasók akár magyar szerző műveit is megtalálhatják a húsvétra szánt könyvek között.

 

Ha viszont úgy érezzük, minket nem köt le a téma, bátran válasszunk szépirodalmat, krimit, thrillert vagy akár szórakoztató irodalmat a kínálatból!

 

Mindenre van egy könyv!

 

A Mai-Könyv.hu munkatársai pontosan tudják, hogy a könyv olyan, mint a gyógyszer. Minden betegségre, élethelyzetre, témára van egy könyv – csak épp nem receptre írják, hanem az imént említett webáruház virtuális polcain hevernek, és ránk várnak.

 

Ne feledjük, ha minden nap harminc percet olvasásra szánunk, azzal akár hetente egy könyvet is elolvashatunk. Sőt, csökken a stressz-szintünk, empatikusabbá válunk, sőt, gyermekeink előtt még példával is járunk! Az pedig már csak hab a tortán, hogy evés közben jön meg az étvágy, így az egyik könyv hozza majd a másikat, kész szerencse, hogy az imént említett webáruház állandó forrásunkká válhat!