Lebontják a Goldmann menza épületét

Bár évekkel ezelőtt még arról volt szó, hogy felújítják a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő, süllyesztett térszintben elhelyezett egy emeletes épületet, most már a teljes lebontása van napirenden. Megjegyezendő, hogy a menzának is helyet adó épület több funkciós volt, a bezárás mindenképpen hátrányos volt az egyetemi polgárság számára. Különösen a menza hiánya okozott fájdalmat a rosszabb anyagi helyzetben lévő diákok számára.

 

Például a megmaradó Stoczek menzán jóval drágábbak az árak és a magyaros ételek kínálata igen szűkös. Azért is volt felelőtlen dolog a felújítás helyett a menza épületének bezárása, mert a szomszédos ELTE egyetemi tömbjében sem működik megfelelő menza, még az ottani diákság és a tanárok egy része is a Goldmann-ba járt át ebédelni.

 

Az intézkedés napjainkban azért is fájó, mert a hírek szerint az élelmiszer- és éttermi árak jóval az infláció felett fognak nőni. Szintén érthetetlen, hogy az egyetemi diák-érdekképviseletek miért nem emeltek szót, amikor még lehetett volna, a Goldmann menza megmentése érdekében.

 

Kertész Z István