Lázár bedobta a törölközőt – visszavonul Vásárhelyre

Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Lázár ezt péntek reggel elég világossá tette a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában.
 
Orbán Viktor péntek reggel beszélt arról a Kossuth Rádióban, hogy más kormányszerkezet lesz, jelentős részben új emberekkel fut neki ez a kormány. "Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit Miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék" – mondta Orbán. Várható tehát, hogy nem Lázár folytatja a Miniszterelnökség élén, és erről szót ejt a péntek délelőtt interjúban.
 
Lázár be is jelentette, hogy nem lesz a továbbiakban miniszter. 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. "Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem" - mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. A sajtóban is elkezdett terjedni ez a hír, ám Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból.
 
A politikus elmondta, a következő négy évet a választókerületének fogja szentelni, hozzátéve: emellé országos politikai feladatot vállalni nagyon nehéz.