Lakásbiztosítás kötés – Online kalkulátorral egyszerűbb

 

Segítség az ideális biztosítás megtalálásában

 

Nem csupán a szerződés aktualizálása lehet opció, hanem akár a biztosító váltás is. 2023-2024-ben még nagyobb a verseny a biztosítótársaságok között, így még nagyobb kedvezményekkel igyekeznek magukhoz csábítani az ügyfeleket. Ez még inkább igaz a kisebb biztosító társaságokra.

 

Sokak számára ez egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetet, hiszen több alternatíva közül lehet választani és nem egyszerű eldönteni, hogy melyik volna számunkra a legoptimálisabb. Emellett a tapasztalatok továbbra is azt mutatják, hogy a többség nem szívesen ül le egy biztosítási szakemberrel, mert bizalmatlan velük szemben. Sok biztosítós ugyanis a saját biztosítóját erőlteti, akkor is, ha az ügyfél számára nem feltétlenül ez bizonyul a legjobb választásnak.

 

Éppen ezért nagyon sokan online néznek utána a témának, illetve a szerződést is így kötik meg. Ebben is hasznos tud lenni egy lakásbiztosítás kalkulátor online böngészésnél. A biztoshely.hu weboldalon rengeteg hasznos információ található a témában, illetve a kalkulátor is nagy segítségünkre lehet.

 

Lakásbiztosító kalkulátor

 

A lakásbiztosító kalkulátor használatával egyszerűen, akár öt perc alatt átnézhetjük tizenkét biztosító ajánlatát. A szerződés megkötése is rendkívül gyorsan megy, körülbelül tíz perc alatt kész lehetünk. Ezt követően a rendszer által küldött alkuszi megbízást kell aláírni, majd visszaküldeni. A szakemberek intézik az új biztosítás megkötését és a régi felmondását, így a folyamat igazán kényelmes.

 

A kalkulátort otthonunk kényelméből, könnyen tudjuk használni. Ha elvesztünk a biztosítók és azok ajánlatai közt, akkor érdemes a kalkulátor segítségével szűkíteni a kínálatot. Ehhez az alábbi adatokat kell megadnunk:

 

•Cím

•Az ingatlan építési éve

•Az ingatlan típusa

•A falazat és a tetőszerkezet típusa

•Az ingatlan nagysága

•Ha volt, akkor a korábbi biztosítási díj

 

A szükséges adatok megadása után a rendszer kilistázza a szóba jöhető ajánlatokat. Minél több információ birtokában vagyunk, annál nagyobb eséllyel hozunk jó döntést. Ahogy az élet számos területén, ez esetben is igaz, hogy a tudás hatalom.

 

Kérdés esetén a szakemberek segítséget tudnak nyújtani, illetve kár esetén a bejelentésben sem maradunk magunkra, készséggel állnak rendelkezésre. Emellett a weboldalon nagyon sok hasznos információt találunk!

 

Lakáshitel és biztosítás

 

Ha lakáshitelt vettünk fel, abban az esetben a bank által előre megadott feltételekkel kell megkötnünk a lakásbiztosítást. Ekkor a bank lesz a kedvezményezett, így alaposan le fogják ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a biztosítással.