Kutyákat darálhattak le egy Pest megyei tanyán

A tanya korábbi tulajdonosa, egy 72 éves férfi lánya értesítette őket, miután visszament az ötven éve elhagyott tanyájukhoz, és látta, hogy ott valami nagyon nincs rendben – írja a Bors. A cikk szerint tanyán valószínűleg illegálisan szaporítottak kutyákat.

 

A menhely munkatársai senkit sem találtak ott, de a látvány nagyon megdöbbentette őket: a kennelek tele voltak ürülékkel, tetemekkel, halomban álltak mindenhol a szőrcsomók.

 

Egy helyiségben darálót találtak, és amellett is fehér szőrcsomók hevertek mindenhol – mondta a Klubrádió megkeresésére Soltész Katalin, az állatmenhely alapítója és kurátora, aki hozzátette, mindenkinek a fantáziájára bízza, mi történhetett, nem tudni ugyanis, hogy kutyatetemeket akartak így eltüntetni vagy más történt. Találtak egy nagy üstöt is, amiben büdös csontok voltak.

 

Öt, nagyon rossz állapotban kutyát kiszabadítottak, állatorvosainkhoz vitték őket. Azt nem tudni, életben maradnak-e. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.