Közöd...?: még nagyobb luxusjachttal szeli a tengert a NER-elit

Újabb máltai bejegyzésű jachttal gazdagodott a kormányközeli elit Magyarországon. Az 50 méter hosszú Seagull MRD tavaly készült Livornóban, máltai zászló alatt járja az Adriát, és a máltai nyilvántartás szerint ugyanaz a cég, az L&L Charter tulajdonolja, mint elhíresült elődjét, a Lady MRD szuperjachtot, amelyik csak 42 méter hosszú, de szintén az olasz Benetti gyárban készült. Az L&L Charter nevű máltai offshore cégről tavaly derült ki, hogy végső tulajdonosa nem más, mint Szíjj László kormányközeli üzletember - idézi az Átlátszó beszámolóját a nepszava.hu.

 

Az oknyomozó portál beszámolója szerint 49,9 méteres hosszúságával a Seagull MRD a Custom családon belül a megajachtok közé tartozik. Azt nem tudni, hány kabinja van, de az ismert, hogy háromszintes. Az áráról sem érhető el bővebb információ. Egy korábbi modell alapján értékét több mint 10 és fél milliárd forintra teszi az Átlátszó. Egyedi megrendelés alapján készül, ráadásul a hirdetés szerint a tulajdonossal együtt tervezik meg azt az "üres vászonról kiindulva."

 

A NER előző luxusjachtját, a Benetti Crystal 140 típusú, 42 méter hosszúságú, 2015-ben gyártott Lady MRD-t 16,9 millió euróért, azaz nagyjából hatmilliárd forintért árulják. Úgy tudni, azóta sem találták meg vevőjét.