Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től

A cégbírósági adatok arról tanúskodnak, hogy a regnáló kormány által is pénzelt Rogán-holdudvari Columbus Magántőkealap konkrétan 900 millió forinttal segítette meg Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-jét. A Rogán Antal - közeli Carion magántőkealapja (a Columbus) részben az állami Eximbank pénzeivel tölti fel a kiszemelt piaci szereplőket – írja a valasz.hu.

 

Hogy Gattyán cégének tőkésítése után a csúcsmilliárdos a Fidesz érdekében vagy ellenében száll-e be (ha tényleg beszáll) a politikába, olvasóink fantáziájára bízzuk – írja a Válasz online.

 

„Az, hogy Gattyán György a nagyobb nyilvánosságban igyekszik elfedni azt, hogy tulajdonképpen egy pornóoldalt üzemeltet, összefonódik a szexuális kizsákmányolás láthatatlanná tételével is. Hiszen amíg a többség szemében Gattyán egy tehetséges vállalkozóként jelenik meg, aki technológiai innovációkból gazdagodik, fedve maradnak azok a nők, akik az ’innovatív techplatformok’ tartalmait szolgáltatják, és akik az igazi profitot nem maguknak, hanem a Gattyánhoz hasonló milliárdosoknak termelik” – kommentálták többek között az idézett állásponttal a történteket a közösségi oldalon.

 

„Annak ellenére azonban, hogy Gattyán egyértelműen technológiai szakértőként és üzletemberként pozícionálja magát leendő politikusként is, arról, hogy a techcég, amellyel sikeres lett, pontosan mit csinál, a honlapon és a vele készült Jakupcsek-interjúban is szemérmesen hallgat. Nem véletlenül. A Docler Holding nevű cégnek, amelyből Gattyán meggazdagodott, és gazdagodik ma is, az egyik fő terméke a LiveJasmin nevű webkamerás pornóoldal” – írja Bakó Júlia a merce.hu oldalán.