Kövér megdöntötte Rákosit – legutóbb utóbbi kampányolt a hatalom monolit egysége mellett

A Tisztelt Ház mestere úgy véli, hogy „korunk jogászainak és politikusaink változatlanul maguknak kell eldönteniük, hogy milyen értékek védelmére kelnek, kinek az oldalára állnak: az államot védők és építők, vagy az államot támadók és rombolók oldalára.”

 

Próbálom megadni a benefit of doubt-ot Kövérnek, de nem megy. Ezt a szép emlékezetű Andrej Januarjevics Visinszkij sem mondhatta volna szebben. A nagy Visinszkij, aki a bírákat arra utasította, hogy minden egyes ügyet szélesebb társadalmi perspektívában vizsgáljanak, az osztályviszonyoknak megfelelően. A bűncselekményekhez nem volt szükség bűncselekményre, s csak akkor szabad valakit elítélni, ha az a kommunista párt számára hasznos. Mert az igazságszolgáltatás szerepe leginkább nevelési, függetlenül attól, hogy mi igaz vagy mi hamis.

 

Nem szokásom ilyeneket írni vagy mondani, de Kövérnél vagy teljesen elmentek otthonról, s akkor a produkcióját tudjuk be magas hőfokon izzó őrületének, vagy egy aljas gazember, aki azt üzeni a bíráknak, hogy miután a Fidesz az államot építi, aki a Fidesz ellen ítélkezik, az a rombolók oldalán áll.

 

Vagyis ezek a bírák a nép ellenségei.

 

Mellesleg ugyanezt elmondhatta – és nagyon el is tudom képzelni, hogy elmondta – Kövér László joghallgatóként, még a pártállami időkben.