Kövér ávós Péter Gábort játszik az ország házában

Az LMP két társelnökének az volt a bűnűk, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke szerint, hogy „Hazudik” feliratú papírlapot mutattak fel Németh Szilárd Soros-szapuló "beszéde" alatt. Szél Bernadett, mint „visszaeső” a fizetésének csaknem egyharmadát kitevő, maximális 432 ezer forintos pénzbüntetést kapott, míg Hadházy Ákosnak „csupán” százezer forinttal lesz soványabb ebben a hónapban a keresete.

 

Sem a levezető elnököt sem az országgyűlés elnökét nem zavarta az a tény, hogy Németh Szilárd valóban hazugságokat mondott, hiszen olyasmiről beszélt (a Soros-tervről) ami nem is létezik.

 

 

Az LMP szerint már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban. Azt azonban végképp tarthatatlannak ítéli, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a ház elnöke érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában, mert ezen összegek az általa irányított Országgyűlés  elkölthető pénzét növelik.

 

Szél Bernadett ezért kezdeményezi, hogy az Országgyűlés egy olyan alapot hozzon létre amelybe az összes büntetésből származó pénzt befizetnék, és ebből később azokat a rászoruló családokat támogatnák, akikről az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett a kormány.

 

Kertész Z István