Komolyan megijedtek az ex-klubrádiós polgármesterjelölt Pikótól – a kis g. Fodor harapdálná a bokáját

"A 888 nevű kormánypárti lakájmédium azt híreszteli rólam és a támogatóimról, hogy hajléktalanokkal árasztanám el a kerületet és hogy eltörölném a kerületi hajléktalanrendeletet.Mindebbből egy szó sem igaz.

 

Ugyan, miért árasztanám el hajléktalanokkal a kerületet, kinek lenne ez jó? Mi értelme lenne megszüntetni a kerületi rendeletet, mikor azóta törvénybe foglalták mindazt, amit a kerületi rendelet tartalmaz?

 

A törvény erősebb jogszabály, mint a helyi rendelet.

 

A köztéri hajléktalanságot rendőrségi eszközökkel "kezelni", látjuk nap, mint nap, mennyire értelmes és eredményes.

 

Hogy mit tennék valójában?

 

1) Felhagyok azzal a gyakorlattal, amelyik az elesettek elleni uszítással akar politikai tőkét kovácsolni magának. Minden józsefvárosi polgármestere leszek. A lakással rendelkezőknek nem a hajléktalanok vegzálása, hanem a probléma megoldása az érdekük. Erre a jelenlegi vezetés alkalmatlannak bizonyult.

 

2) Akikkel viszont elárasztanám a kerületet: a hiányzó orvosok, a hiányzó pedagógusok, a hiányzó szakemberek. A Fidesz és a propagandája arról akarja elterelni a figyelmet, hogy kiürül az ország, hogy romokban az egészségügy, hogy tönkretették az oktatást, hogy a józsefvárosi lakásállománnyal bűnösen felelőtlenül bánnak. Ezek a valódi problémáink, erre nincs egy szavuk se, mert a felelősségük elvitathatatlan.

 

3) A fenti cikk megerősített. kerületi szinten az adófizetői pénzből fenntartott propagandát megszüntetjük. Ha hazudozni akarnak, csinálják a saját pénzükből" - írta Pikó András a kormánypárti támadásra.