Kiütötte a sör a fideszes politikusnőt

Senki személyiségi jogait nem sértheti meg a Heineken vörös csillaga, ha személyében nem érintett, azaz nem üldözte a kommunista-szocialista rezsim. De még akkor se.

 

Hiába perelte a vörös csillag használatáért a Heinekent Menczer Erzsébet, a bíróság elsőfokú ítélete szerint a fideszes képviselőnek nincs igaza, írja a kisalfold.hu.

 

A Heineken mitológiai érveléssel riposztozott: a tűz, a víz, a levegő, a föld és az ötödik - a sörgyártó szerint az ötágú vörös csillag a négy plusz egy elemet jelképezi, ráadásul már 1889 óta használják, így semmi köze az önkényuralmi szimbólumhoz.

 

A céggel szemben pert indító fideszes politikus, Menczer Erzsébet (felperes) viszont azzal érvelt, hogy a magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait sérti a vörös csillag márkajel, amely Magyarországon kikezdhetetlenül a kommunizmust juttatja az emberek eszébe. Azt a rendszert, amely sokak mellett őt és a családját is üldözte.

 

A Győri Törvényszék bírája szerint Menczer személyiségi jogait a polgári törvénykönyv szerint csak akkor sérthetné meg a Heineken, ha a felperes személyében is érintett lenne. Erről viszont nincs szó.

 

Egészségére.