Kitüntették az Orbán fenekét fényesre nyaló és visszahívott francia nagykövetet

Éric Fournier egy saját kormányának intézett diplomáciai jegyzetben azt írta a magyarországi helyzetről, hogy az Orbán Viktort populistának bélyegző vélemények csupán a magyargyűlölő nemzetközi sajtó túlkapásai, a magyargyűlölet forrása az irigység, az antiszemitizmus magyarországi erősödése fikció, és csak eltereli a figyelmet a francia- és németországi muszlimok antiszemitizmusáról.

 

Az "új világrendben" minden országnak az a kötelessége, hogy megvédje a saját biztonságát, szuverenitását, identitását – hangoztatta Szijjártó.  

 

A miniszter megjegyezte, hogy sok a vita az európai közéletben. Ezt alapvetően jó hírnek nevezte, hiszen mikor lenne nagyobb szükség disputára, mint akkor, amikor az európai integráció a történetének talán legsúlyosabb kihívásaival áll szemben.  

 

A baj azzal van, hogy a vita nem a józan ész talaján áll, hanem gyorsan emocionálissá vált: "a képmutatás és a politikai korrektség tartja béklyóban" - fogalmazott. Kiemelte: azt akarják, hogy ne bélyegezzék meg egyből azt, akinek az álláspontja akár kicsit is eltér a fősodortól; a másféle véleményeknek ugyanúgy legyen létjogosultságuk.  

 

Szijjártó Péter üdítőnek nevezte, hogy vannak olyan diplomaták, akik meg tudják őrizni a józan eszüket. Az egész liberális elvárásrendszer azon alapszik, hogy mindenki nyíltan elmondhatja, mit gondol.