Kitüntették az embert, aki ott sem volt

Miután Nagy Imre szobrát eltakarították a Kossuth tér közeléből, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült többek között Dózsa László, akinek 2016 óta színházi bemutatója nem volt, filmen, tévében nemigen szerepelt, mindösszesen egy újpesti önkormányzati zugszínházat gründolt magának kiütve a pozíciójából addigi kollégáját, Harsányi Gábort.

 

A szakmában úgynevezett büfészínészként elkönyvelt tegnap kitüntetett illetőről annyit tudni, hogy három éve ő volt az 1956-os forradalom egyedüli hőse. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ő maga mondta sőt: egy hatalmas zuglói tűzfalon is megörökíttette Schmidt Mária, az ’56-os emlékév emlékére, hiszen Dózsa László neki is elmondta, hogy ’56-os hős, így egyértelmű, hogy Schmidt Mária emlékfalra keni.

 

Sajnos a Schmidt Mária vezette projekt kapcsán az ő nevét és születési dátumát írták a Pruck Pál 56-os hőst ábrázoló fényképekre s így a tűzfali freskóra is, majd amikor ez kiderült, Dózsával együtt nemhogy nem ismerték el a tévedést, hanem bizonygatni kezdték a maguk igazát, és sértegetni a Pruckot gyászoló családot.

 

A bíróság végül hosszú pereskedés után megállapította, hogy a képen nem Dózsa van, és kötelezte Schmidtéket, hogy írják át a plakátot ábrázoló tűzfalfestésen is a nevet, de Schmidték az ítélet végrehajtása helyett inkább lefestették szürkével az egészet.

 

Most ezért a ragyogó alakításért méltó elismerést kapott az emberi erőforrások kiapadhatatlan miniszterétől.

 

Köszönjük Miklós, köszönjük László.

 

(forrás: szabadhir.hu)