Kiszállt az ellenzéki együttműködésekből az LMP

A sokáig különutasságáról ismert formáció az elmúlt időszakban azért folytatott tárgyalásokat, hogy mind az MSZP-vel és szövetségeseivel, mind pedig a Jobbikkal egyezségre jutva egy-egy ellenzéki jelöltet találjanak mind a 106 egyéni választókörzetben.

 

Ez azonban – ahogy előre sejteni lehetett – nem valósult meg.

 

Szél Bernadett a Vona Gáborral hétfő este, egy benzinkúton folytatott megbeszéléséről elmondta: miután a Jobbik ragaszkodik ahhoz, hogy mind a 106 egyéni választókerületben saját jelöltet indítson el, ezért egyelőre nem jutottak közelebb ahhoz, hogy a kormányváltás érdekében megegyezést kössenek.

 

Hozzátette: egyedül a DK-val nem lát esélyt a megegyezésre, miután Gyurcsány Ferenc pártja nem enged abból, hogy a Jobbikkal semmilyen egyességre sem hajlandó lépni. Így az LMP a DK-val lezártnak tekinti az egyeztetést.

 

„Az ellenzéki oldalon lévő párttömbök még nem értették meg a szavazók akaratát” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem is azt mutatta meg, hogy minden, kormánnyal szemben álló pártnak együtt kell működnie.

 

Ennek ellenére Hadházy Ákos, az LMP társelnöke közölte, hogy ezek után is, ha valaki beszélni akar velük, akkor természetesen meghallgatják. „Ne vegyen arra mérget a Fidesz, hogy nem lesznek még meglepetések a választások előtt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte „továbbra sem kizártak a visszalépések”, bár a széleskörű együttműködésnek lett volna értelme.