Kirúgták a DigiSporttól az Indexhez landolt Szombathy Pált

Szombathy szerint itt a búcsú ideje, amit másképp képzelt, önszántából és békében, de nem így lett: a DIGI ugyanis elbocsátott, méghozzá szerződésszegés miatt – írja a hvg.hu.

 

Kirúgását azzal indokolták, hogy nem tájékoztatta munkáltatóját arról, hogy 2017 óta az Index Zrt. igazgatósági tagja. Szombathy szerint ez „igen abszurd állítás, hiszen mindez bőséggel megjelent akkor a nyilvánosságban”. Hozzáteszi még, hogy engedélyt is kért digisportos munkahelyi vezetőitől három éve „egy másik, nem konkurens profilú gazdasági társaságban betöltött tiszteletdíjas tevékenységhez”.

 

„Én tehát most nem felálltam, hanem eltávolítottak, miután kitört az indexes konfliktus. (ahogyan egyébként már a balhé első napján elköszönt tőlem a pozsonyi Új Szó című napilap is, ahol szintén tíz éven át írtam elemzéseket minden héten)” - zárta sorait.

 

Szombathy 2017. júliusa óta igazgatósági tag, 2020. július 22-én, Dull Szabolcs elbocsátása után nevezte ki Bodolai László a megüresedett vezérigazgatói posztra. A Media1 több forrásból is úgy értesült, hogy Szombathy lehet az Index főszerkesztője, bár ezt az információt eddig senki nem erősítette meg a portáltól.

 

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni.

 

(forrás: hgv.hu)