Kilép az LMP a pécsi ellenzéki összefogásból

Váratlan fordulatként azonban az LMP bejelentette, hogy mégsem szándékozik összefogni, és önálló jelölteket indítanak a választókerületekben.

 

"Az úgynevezett ’Változás 2019’-ben tömörülő pártok a korábbi megállapodásokat semmibe véve, egyoldalúan kinyilvánították, hogy amennyiben az LMP nem támogatja formálisan Péterffy Attila jelölését, elutasítják az együttműködést pártunkkal. Az LMP érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja ezt a pálfordulást, és visszautasítja az elvtelen ultimátumot. Ugyanakkor kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy ezzel a baloldal felrúgta az ellenzéki megállapodást. Mivel az MSZP-DK-Momentum trió ebben a kérdésben hajthatatlannak bizonyult, az együttműködésből kizárt LMP önállóan indul valamennyi pécsi választókerületben" - írják közleményükben.

 

Az összefogásból való kilépést a párt azzal indokolta az Azonnali.hu-nak, hogy vállalhatatlan ultimátumot kaptak. Ez az ultimátum tulajdonképpen az volt, hogy hivatalosan támogassák is a közös jelöltet, és ne csak annyiban járuljanak hozzá az összefogáshoz, hogy nem indítanak ellene senkit.