Kiderült, miért lapít ráadásul közpénzen a Hosszú Katinka-féle vállalkozás

Legalábbis ez következik a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közérdekű adatigénylésére a 24.hu-nak adott válaszából.
 
Több mint fél év alatt sem sikerült kideríteni, hogy ki és milyen feltételekkel szerződött Hosszúékkal az aréna használatára, illetve milyen eljárásban választották ki a klubot az üzemeltetők. Arról sem sikerült információt szerezni, mennyit fizetnek Hosszúék az uszoda használatáért. 
 
Azaz sem a magyar kormány, sem az építtető, sem az üzemeltetési pályázatot kiíró nemzeti vagyonkezelő nem tudta vagy akarta megválaszolni, hogyan került az Iron Aquatics a Duna Arénába.
 
Időközben kiderült, hogy a sportlétesítmény üzemeltetője a Bp2017. Kft s nekik kellett – volna – szerződést kötni Hosszúékkal. Ha viszont nincs ilyen megállapodás, akkor egy magánvállalkozás szerződés nélkül használ profitszerzésre egy közpénzen fenntartott és működtetett sportlétesítményt – állítja a 24.hu.
 
Időközben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azt közölte, hogy a Bp.2017.Kft, mint a közpénzekkel gazdálkodó szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni gazdálkodásával, a közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok pedig közérdekű adatok.
 
Magyarán nem sumákolhatnak tovább Hosszú bizniszét fedve törvényszegés nélkül.