Kézműveskedés lelki egészségünkért

Bizonyára a korabeli emberek számára sem a munkát jelentette csak az alkotás, hanem kikapcsolódás, egyfajta lelki töltődés is volt.

 

Képek készítése különböző technikákkal

 

Számos technikával készíthetünk képeket ajándékba vagy saját lakásunk díszítésére vagy egyszerűen önmagunk örömére. Festhetünk, színezhetünk, karcolhatunk, fonal- vagy cérnaképeket készíthetünk, esetleg apró gyémántszemeket felhasználva ragaszthatunk.

 

Az ismétlődő mozdulatok nyugtatólag hatnak, segítenek kikapcsolni, gondolataink letisztulnak, képessé válunk elszakadni a mindennapi gondoktól.

 

Gondoljunk csak bele, a rendszer, valami mentén haladni, vagy amit napi rutinként is szoktuk emlegetni, nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is egyfajta biztonságot nyújt. A biztonságérzet pedig harmóniával, nyugalommal, örömmel tölt el bennünket. Hacsak nem szétszórt zsenik vagyunk.

 

 Fonalképek, melyeknél csak a képzelet szab határt

 

A fonal- vagy cérnakép egy régi technikán alapuló képalkotó játék, ami nemrégiben újra divatba jött. Egyszerű formáktól egészen bonyolult mintákig készülhetnek vele képek, alkotások.

 

Készíthetünk saját használatra lakásdekorációnak, de ajándéknak is kiváló választás. Már kisebb gyerekek is készíthetnek fonalképet kis szülői segítséggel. A különböző színű kifeszülő szálakkal való játék végeredménye egy igazán különleges alkotás.

 

Az alkotás folyamatát szükség szerint használati utasítás is segíti, megadva a mintával való haladás lépéseit, amitől, ha fantáziánk mást diktál, el is térhetünk.

 

A fonalkép készítésének lépései

 

A fonalkép készítéséhez szükséges eszközöket a csomagok tartalmazzák. Főbb eszközei a színes fonalak, minta és szegek. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kínálatában gyerekek és felnőttek is találhatnak kedvükre valót.

 

Némi előkészítést igényel, mint bármi más. A választott minta körvonalát követve kell elhelyezni a szegeket. A tökéletes illeszkedés fontos, hiszen így lesz jól felismerhető az alapmintánk. A mintalapon található infók alapján kell elindulnunk és a számozásnak megfelelően haladni a hurkolással.

 

Az ajánlott fonalvezetéstől természetesen el is térhetünk. Ennél a szakasznál kreativitásunknak semmi sem szabhat határt. Lényeg, hogy a forma kialakuljon, a szín- és fonalvezetés pedig visszatükrözze egyedi látásmódunkat.

 

Egy ilyen kép különleges dísze lehet lakásunk bármelyik szegletének.

 

(x)