Két gyerekét megölte, elmegyógyintézetbe kerül a zongoraművész felesége

Az akkor 30 éves művész 2016 márciusában holtan találta két kislányát, az ötéves Nikát és az egyéves Michelát külvárosi otthonukban. A házaspár pár hónappal korábban adta be a válókeresetet.

 

A pár 2010-ben házasodott össze, és 2015 novemberében nyújtott be válókeresetet. A család otthonába 2014-ben kétszer is kihívták a rendőrséget rendzavarás miatt.

 

A vád szerint a nő megfojtotta a gyermekeit. A tragédiát követően a zavartan viselkedő, szúrt sebektől vérző Cigankovát elmeszakértők vizsgálták, és mielőtt a tárgyalása megkezdődhetett volna, elmeállapota miatt kezelést is kapott, tavaly azonban már a tárgyalásra alkalmasnak nyilvánították.

 

Az ukrán származású Vagyim Holodenko a Fort Worthben négyévente rendezett rangos Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban aratott győzelmének köszönhetően vált világszerte ismertté, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

 

Holodenko 2001-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny bronzérmese lett Budapesten, ezután több koncertet is adott Magyarország vezető zenekaraival.