Karácsony máris megkapta első főpolgármesteri feladatát

„Ne várjon a helyhatósági választásokig, Zugló polgármestereként már most neveztessen el egy parkot, teret, vagy utcát a Tatárszentgyörgyön 10 évvel ezelőtt meggyilkolt Csorba Robikáról, és saját kerületében állíttasson a romák elleni gyilkosságsorozat hat halálos áldozatának tiszteletére egy méltó emlékművet” – így reagált Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület Karácsony Gergely napokban tett nyilatkozatára.
 
A roma polgárjogi aktivista a RomNet-hez hétfőn eljuttatott, a főpolgármester-jelöltnek címzett nyílt levelében azt írta, hisznek Karácsony Gergely őszinte szándékában, és nem feltételezik, hogy az emlékmű felállítása csak kampányfogás lenne, ezért a kezdeményezéshez 100 ezer forinttal járul hozzá az Idetartozunk Egyesület nevében.
 
A főpolgármesteri posztra pályázó politikus egy nappal korábban, február 22-én a Facebook közösségi oldalán bejegyzésében arról írt: az események 10. évfordulóján fővárosi képviselőként kezdeményez egy méltó helyen felállítandó emlékmű létrehozását. 
 
Mint írta: „Legyen az egy olyan hely, ahol romák és nem romák, szülők és gyerekek le tudnak ülni, emlékezni és Balogh Máriának, Nagy Tibornénak, Csorba Róbertnek, Kóka Jenőnek, Nagy Józsefnek, és Csorba Robikának megbékélést kérni. Egy olyan hely, ahová egyszer elvihetem saját gyerekemet is, aki lassan annyi idős, mint Robika lenne”.

(forrás: szabadhir.hu)