Kapaszkodjunk, közéleti légörvény – színre lép az MDF is a választásokra

Ugyanis polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választásokon Herényi Károly, hajdani MDF-frakcióvezető, országgyűlési képviselő és szóvivő.

 

Amint a több mint váratlan bejegyzésében megjegyzi, hogy megfelelő mérlegelés után úgy döntött, hogy jelöltként elindul a polgármesteri pozícióért Balatonföldváron.

 

Feltehetően önmaga számára mindez akkora szenzációt jelentett, hogy a részletes programjáról majd kicsit később értesíti a rajongóit, akiknek egy része a Fideszben, a másik része a DK-ban áll szájtátva a mosolygós főnix feléledésére.

 

Mint ismert, Herényi az 1998-as országgyűlési választásokon a Fidesz és az MDF közös jelöltjeként mandátumot szerzett a balatonboglári választókerületben. 2006-ban kibukott az országgyűlésből, ekkor megcélozta Balatonboglár polgármesterségét, de vesztett. 2009-ben máig homályos „boszorkányperbe” keveredett volt pártvezetője, Dávid Ibolya társaságában, egy Csányi Sándor érintettségével gyanúsított lehallgatási ügyben, amiből nem jöttek ki jól, bár Csányin is maradt makula.

 

Herényi 2018 őszétől a Hír TV Szabadfogás című műsorának egyik állandó vendége.

 

(forrás: szabadhir.hu)