Kampánykavalkád: Az MSZP kilépett az orosházi közös ellenzéki szövetségből - egyelőre

Orosházán kiszállt az ellenzéki együttműködésből a helyi MSZP és bejelentette, hogy a korábbi polgármestert, Fetser Jánost (képünkön) indítja az októberi önkormányzati választáson polgármester-jelöltként. A településen márciusban jelentették be az ellenzéki pártok a közös indulást, a közös polgármester-jelölt a Mindenki Magyarországa Mozgalom javaslatára a Jobbik helyi képviselője, Szabó Ervin lett – írja a hvg.hu.

 

Fetser János a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban azzal indokolta a lépését, hogy „csak szívós akarattal, felkészült, komoly és tettre kész városvezetővel lehet valóságot teremteni, nem érhetünk el eredményt a munkát megspórolva, fél szívvel, olcsó felszínességgel. Nem lehet a kicsinyes, törtető egyéni érdekeknek kiszolgáltatni a városunk jövőjét.”

 

A lap megkereste Szabó Ervint, aki döbbenten értesült a történtekről - ráadásul csak a sajtóból. Azt nem tudja, hogy az MSZP országos központjában tudtak-e a lépésről, vagy "a helyiek elszabadult hajóágyúként ugrottak ki" a közös munkából. Szabó szerint az MSZP ezzel a Fidesz malmára hajtja a vizet.

 

A szocialista párt később a témával kapcsolatos közleményében jelezte:

 

„Az MSZP Országos Elnöksége a soron következő ülésén fog döntést hozni minden olyan települési együttműködés támogatásáról és a jelölésekről, ahol arról a helyi tárgyalásokra való tekintettel korábban nem döntött, ezek közé tartozik - egyebek mellett - Orosháza, Békéscsaba és Vác is.”