Kálmán Olga zavar az erőben: Karácsony Gergely bizakodóan csalódott, Tarlósnak nincs véleménye

A felpörgetett főpolgármester-választással kapcsolatos események oly mértékben előreszaladtak, hogy a jövő hétre már közös és nyílt előválasztási vitát is leszerveztek a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, a DK (független) Olgája és Karácsony Gergely résztvételével – ez utóbbi mai, péntek délelőtti „rendkívüli sajtótájékoztatóján” azt is bejelentette, hogy négy hasonló megmérettetést hirdet.

 

A nemes szakmai párbajra hívást megküldi a másik két bejelentkezett aspiránsnak is.

 

„Minél több jelölt és program indul az ellenzéki főpolgármester-előválasztáson, annál nagyobb legitimitása lesz Tarlós István egyetlen kihívójának” - nyilatkozta Karácsony Gergely csütörtökön, arra reagálva, hogy Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával, de független jelöltként részt kíván venni az elővoksoláson.

 

Az atv.hu szerette volna megtudni Tarlós István főpolgármester véleményét a hírről, de Tarlós csak annyit mondott: „A helyzetről nincs véleményem.”

 

A főpolgármester sajtófőnöke, Szűcs-Somlyó Mária viszont azt mondta: „ez egy bohózat, egy vicc.” Szerinte ami az ellenzéki oldalon folyik, „kezd olyan lenni, mint 2014-ben”.

 

Kálmán Olga úgy informálta a közvéleményt, hogy függetlenként indul – bár a tegnapi „bombahírt” Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció uniós üstököse jelentette be. Mindezt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is megerősítette kommünikéjében, miszerint az extévés – aki nem mellesleg tavaly még a Simicska-tévében simogatta a már elsüllyesztett Jobbikot – a DK  jelöltje.

 

Azonkívül, hogy a jelölődése kisebb bulvárszenzációként hat(ott), arról semmit sem tudni, hogy milyen víziója van Budapest működtetéséről – bizonyára dolgoznak rajta. Mindez kiderülhet a jövő héten a Gulyás Márton által működtetett „Partizán” című internetes politshow-ból, amelyben ezúttal Gulyás Márton lesz Kálmán Olga s  Kálmán Olga lesz Gulyás Márton.

 

(szabadhir.hu)