Juhász Péter közpénzsíboló felvételt kapott Orbán Ráhelről – a kormánylakáj Origó azonnal reagált

A miniszterelnök lánya a magyar államon keresni próbáló ismerőse érdekében egyeztet a Magyar Turizmus Zrt. munkatársával azon az elvileg nagyjából egy évvel ezelőtt készült felvételen, amit az Együtt elnöke osztott meg.

 

A Juhász Péter által közölt videóban a miniszterelnök lánya még azt is hozzáteszi, hogy ha van ellentételezés, az még jó is lehet.

 

Az ellenzéki politikus szerint számtalan kérdést felvetnek a videóban elhangzó mondatok, és immár egyértelmű bizonyíték van arra, hogy a kormányfő családja állami pénzek közelében intézkedik felhatalmazás nélkül. Juhász Péter azt mondja, szeretné végigvinni az ügyet, amihez további információkat is szívesen vár.

 

Pár órával Juhász sajtótájékoztatója után nyáltól csöpögő vezércikkben maga az Origó főszerkesztője kelt Orbán Ráchel védelmére anélkül, hogy legalább az újságírói függetlenség minimális látszatára adna – de ez már rég elvárhatatlan a hírportáltól.

 

Gábor László a jegyzetében azt írta, Juhásznak fogalma sincs a tényekről, sunyi módon felvett magánbeszélgetést hozott nyilvánosságra, amelynek tartalma érthetetlen, és a saját szája íze szerint próbál értelmet adni a hallottaknak. Ezért segít, „a tények a következőek: Orbán Ráhel találkozott egy évfolyamtársával és egy szakkollégista társával. Tudod, ők évek óta barátok és szoktak beszélgetni, közösen kávézni, hiszen a barátok ezt teszik” – írta az Origó úgynevezett főszerkesztője.