Jogerősen is elvesztette a Klubrádió a Médiatanács elleni kártérítési perét

A Klubrádió öt évvel ezelőtt azért perelte be a Médiatanácsot 1,4 milliárd forint kártérítést követelve, mert a grémium törvénytelenül megakadályozta, hogy a médiaszolgáltató birtokba vehesse a 92,9 MHz-es közösségi frekvenciáját. Bár a bíróság korábban megállapította a jogsértést, de a most jogerősen elvesztett kártérítési per miatt végül még a rádiónak kell megfizetnie 30 millió forint perköltséget.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa hétfőn, nem sokkal ezelőtt közölte: a napokban kapta kézhez azt a bírósági ítéletet, amely szerint szeptember 24-én jogerősen is megnyerte a Klubrádióval szembeni pert, amelyet a rádió még 2015-ben indított közel 1,4 milliárd forint kártérítésért.

 

Az NMHH közölte: az ügyben eljáró bíróságok most jogerősen is egyhangúan rögzítették, hogy a Klubrádió kártérítési igénye alaptalan, ugyanis a keresetben megjelölt számítási módszertan alapjaiban hibás és irreális, továbbá a Klubrádió azt sem tudta bizonyítani, hogy a bevételeinek csökkenése bármilyen összefüggésben állt volna a Médiatanáccsal kialakult jogvitával.

 

A médiahatóság hozzátette: a jogerős ítélet külön is kiemeli, hogy bár a bíróságot nem terhelte kitanítási kötelezettség, azonban a Fővárosi Törvényszék számos alkalommal felhívta a Klubrádió figyelmét arra, hogy a keresetében megjelölt számítási metodika már a kiinduló pontjában is hibás, a Klubrádió azonban még a bírósági figyelmeztetés után sem pótolta az alapvető hiányosságokat.

 

(az írás teljes terjedelmében a media1.hu oldalán olvasható)